Kdo vyhrál na předvánočním setkání VYCHR?

VYCHR A ROK 2016

Celý rok jsme se pravidelně setkávali při diskusních setkáních VYCHRu. Každé setkání bylo jiné a něčím specifické. Vždy jsme se posunuli o krok dopředu a zažili jsme toho společně opravdu hodně. Nastartovali jsme cestu a teď se do Výchovy robota můžeme opřít. Pro hru jsme si stanovili jasná pravidla a pustili jsme se do toho naplno. Během roku se naše skupinka krásně a bohatě rozrostla o nové účastníky. S každým novým účastníkem tak VYCHR dostával nový podnět a radost z týmové hry. Týmová práce se skupinkách nás velmi bavila a vždy přinesla něco zajímavého.

Některá ze setkání VYCHRu jsme věnovali například myšlenkovým mapám. Každý zvlášť a potom i všichni dohromady jsme si vytvořili myšlenkovou mapu na téma „Co očekáváš od vztahu s robotem?“, nebo „Jaký si představuješ, že by mohl být Tvůj vztah s robotem?“„Co by Ti mohl přinést vztah s robotem?“. Na této myšlenkové hře bylo třeba velmi zajímavé, že v některých oblastech jsme se všichni hodně shodovali pro stejné atributy vztahu robota člověka. Potom ale byly příběhové momenty, kdy každý (nebo i každá z nás, protože projektová hra VYCHR opravdu je i pro holky 🙂 chtěl přidat či viděl v tomto vztahu jiné další zajímavé aspekty.

A právě to je ono!

vychr-1-12-2016x

Proto VÝCHOVA ROBOTA vznikla, abychom si každý pro sebe mohl představit a personifikovat svého robota.

Poslední letošní setkání VYCHRu bylo předvánoční. Tohle setkání jsme mimo jiné věnovali vášnivé diskusi nad Internetem věcí (IoT). Gustav (myšlenkový otec a zakladatel VÝCHOVY ROBOTA) společně s Jirkou (účastníkem VYCHRu) nám prakticky ukázali a popsali, jak už v dnešní době je možné přes IoT ovládat domácnosti na dálku. V základech robota ECHO je například regulace vytápění. O to více to je a bude zajímavé, když s takovým to zařízením budeme moci komunikovat a ono se nám postará nejen o domácnost. No řekněte, kdo by si něchtěl cestou domů přes aplikaci v mobilu nastavit teplotu vytápění, zeptat se ledničky, jestli je v ní co k večeři, sepnutím čidla si před příchodem pootevřít okno a vyvětrat si doma, … no a nebo si napustit horkou vanu?

A NAO? Když to sečteme, tak ten si letos opravdu užil J. Tančil, zpíval, povídal a nachodil se toho tolik, že si letos v létě musel zase odskočit do Paříže do Robohospitalu. Náš šok byl o to větší, že byl za 2 a půl dne zpátky jako nový. No zkrátka technologie jdou vpřed všude a ve všem.

A to je zásadní myšlenka, která spojuje všechny účastníky VÝCHOVY ROBOTA. Posouváme kvalitu našeho života vpřed! A to nás baví 🙂 !

Ti, kteří se účastnili posledního Vánočního diskusního setkání VYCHRu a byli aktivní po celý rok, byli krásně odměněni! Dostali hodiny a hodiny masáží v Thajském masážním salónu na Praze 1.

vychr-1-12-2016y

Abychom na VÝCHOVĚ ROBOTA mohli být po celý tak tvůrčí, starala se nám o doping, tedy catering Eva Goldmannová, která učí lidi správě jíst. No roboti to mají alepsoň v tomhle jednodušší 🙂 . Eva pro VYCHR udělala i jeho první dort, protože v létě jsme společně sfoukli první svíčku cesty projektovou hrou a popřáli si, ať nám to jde krásně od ruky resp. od mysli i v tom dalším roce. A tak se i stalo, protože podzim byl opravdu nabitý!

Tak to bylo krátké ohlednutí VYCHRU za rokem 2016 a těšíme se,

že se společně opřeme do dalších částí hry již brzy v lednu 2017!

 

 

Komentáře