Diskusní setkání Výchova robota v březnu a Veletrh vědy AV ČR 2017

vychova robota pozvanka

videopozvánka na březnové setkání VYCHRu

 

Ten čas ale letí a už je to více než dva týdny, co jsme na březnovém setkání VYCHRu navázali na robotické pozvání od našeho robota NAO. Důležité je, že to bylo to první setkání, které celé moderoval robot!

Diskuse se mimo jiné vedla kolem tématu výběru oblastí, ve kterých robot už dnes zvládne lidem pomoci. Účastníci se shodli na tom, že zajímavý může být robot, který umí některé činnosti recepčních, asistentů a koordinátorů. Přesně na těchto pozicích je aktuálně velký nedostatek lidí. Tohle téma ve vztahu k výchově takových robotů ještě určitě otevřeme na dalším setkání.

A teď ještě k Veletrhu vědy, o kterém jsme také diskutovali. Tentokrát bude mít společnost CYBER GLOBAL kromě výstavního stánku také místo uprostřed haly, kde se budou dít velké robotické věci … . V její laboratoři chystají nejen technickou, ale také designovou formu expozice na Veletrh vědy. Na tomto stánku bude možné se zapojit také do naší neziskové aktivity Výchova robota.

Co ještě je v přípravách zajímavého? Robotovi NAO se zalíbilo vystavovat se jako šperk v klenotnictví.

Ale to, co je tajemstvím, zatím nebudeme prozrazovat. Jedno je ale jisté. Připravujeme hru plnou šifrovaných vzkazů, momenty překvapení a hlavně možnost vyhrát v naší robosoutěži zajímavé ceny. Ještě před otevřením veletrhu seznam cen zveřejníme.

Než přijde červen, tak se zatím podívejte, jak to na Veletrhu vědy vypadalo vloni.

Už se moc těšíme a sledujte teď naše stránky raději častěji. Mnohé se teď bude vyvíjet rychleji než dřív. Nao teď bude víc než avatar… .

Komentáře