NAO a METILA? Naši roboti v pohybu.

Každého z nás někdy napadá, kde všude můžou roboti nebo avataři pomáhat. Stejně tak je možné roboty využít jako moderátory firemních a dalších akcí, jako pomocníky přednášejících nebo asistenty trenérů ve vzdělávání.

Náš robot METILA se svým avatarem NAO se v tomto roce zúčastnili několika super akcí, kde právě tyto funkce úspěšně plnili. Hlavně před létem byli oba na roztrhání a pozvánkami na zajímavé akce se to jen hemžilo. Navštívili nejen firemní večírky, narozeninové oslavy, ale také se představili na vysokých školách. Na pražském ČVUT přednášeli spolu s Gustavem Mistríkem o trendech v personalistice. Roboti už dnes mohou velmi pomoci při práci personalistů například při pohovorech. Na záznam z přednášky se můžete podívat tady: https://youtu.be/v-A__51bufA .

Kdo jiný než roboti by měli přednášet na téma: Vzdělávání a dialog se změnily – nové efekty technologií“. V tomto duchu se nesla další letošní zajímavá přednáška Gustava Mistríka na Vysoké škole ekonomie a managementu. Video ke shlédnutí je tady: https://youtu.be/EVbDJilIq6E

metila vsem

Že roboti dokáží dělat přednášejícímu parťáka, je už jasné. Pro jiné příklady nemusíme chodit daleko do zahraničí.  Vždyť to máme i u nás. METILA a NAO mají za sebou spoustu dalších poutavých přednášek a workshopů. Velmi inspirativní bylo také představení robotů METILA a NAO na půdě Britské obchodní komory. Ukázali spoustu svých schopností a dovedností.

vychova robota bcc

Pozvání od Akademie Věd ČR na Veletrh vědy 2016 přeci METILA a NAO nemohli odmítnout. A tak na červeném koberci stánku domácí společnosti CYBER GLOBAL s.r.o. vítali návštěvníky veletrhu, jak je vidět na tomto videu: https://youtu.be/CmgvWtuAcaQ

vychova robota akademie ved

To nejnovější, co METILA předvedla, bylo spojení s INTERNETEM VĚCÍ. Společně se svým avatarem NAO ukázali, jak umí svět věcí kolem sebe ovládat na pouhé požádání slovem. I v tom nám budou roboti v blízké budoucnosti pomáhat a česká firma CYBER GLOBAL to ukázala jako první! Stačí s robotem mluvit a kolem se začnou dít nevídané věci.

Oslav narozenin v první polovině roku, kterých se naši roboti účastnili, nebylo také málo. Je vidět, že roboti jsou i skvělými baviči. Letošní červen si NAO potřásl rukou na jedné akci také s generálním ředitelem společnosti poskytující služby mobilního operátora.

Možná už Tě napadá nová aktivita, kde by jsi chtěl/a ještě letos roboty potkat. Navrhni kde a my to zařídíme! Napiš svůj nápad na:  vychovarobota@peopleglobal.cz.

Komentáře