Mezinárodní konference AI a představení nové publikace „Transakční syntéza Metila“ autora Gustava Mistríka

Čtvrtek 13. října 2016! Mezinárodní konference P3, zaměřená na technologie a logistisku. Asi vás hned napadá otázka, v čem je ale výjimečná tato akce pro nás? Vedle Innovation editora Financial Times Johna Thornhilla a dalších zahraničních speakerů byl Gustav Mistrík jedním z pozvaných přednášejících. Na konferenci došlo i na představení jeho nově vydané knihy „Transakční syntéza METILA“ s podtitulem „21.století – dialog se změnil…“.

konference Transakcni synteza Metila 1

Gustav v ní představuje nové paradigma pohledu na výzkum a aplikace umělé inteligence, ze kterého vychází jeho teorie „Transakční syntézy“. Kniha je výsledkem dlouholetých výsledků a zkušeností s aplikací umělé inteligence v oblasti dialogové komunikace. Díky metodě Metila se možnosti vzájemné spolupráce lidí a mluvících robotů se rozšiřují s novým poznáním a praktickými zkušenostmi také do oblastí vzdělávání a rozvoje dovedností.

Téma „Transakční syntézy Metila“  bude postupně rozpracováno v dalších samostatných vydáních. První právě vycházející díl je zaměřen na průsečík evolučního vývoje vztahu lidského dialogu a technologických nástrojů, které člověk využívá. Pozitivním dopadem nového pohledu by měla být efektivita komunikace člověka a robota, který pro něj zajišťuje práci a rozšiřuje lidskou komunikaci se stroji v prostředí internetu věcí.

konference Transakcni synteza 2

Rozhodně je tady příslib, že se budeme mít na co těšit. Také John Thornhill, Innovation editor Finacial Times ocenil příspěvek a představení nejen knihy, ale také robotického mozku METILA. Gustav přibližuje svět, který nebude tolik dotykový a plný obrazovek. Je to svět přirozené interakce s mluvícími roboty, kteří rozšiřují naše možnosti. Elektronickou verzi zkráceného textu knihy lze již získat na novém webu http://transakcnisynteza.cz

metila vychova robota

Komentáře