Diskusní panel „Umělá inteligence v současné ekonomice“ – CZECH INVEST

 

7. listopadu proběhlo zajímavé setkání na téma:

„UMĚLÁ INTELIGENCE V SOUČASNÉ EKONOMICE“

K diskusnímu panelu na půdě CZECH INVESTu byli pozváni hosté:

prof. Pěchouček, ředitel AI CENTER ČVUT
M. Kleindienst, ředitel vývoje IBM WATSON
G. Mistrík, technology investor a autor METILA

Dozvěděli jsme se díky zajímavým otázkám diskutujících, že téma interakce člověka a umělé inteligence ve vědecko-populárním pojetí není lehké. Ten největší zlom v technologiích se vždy týkal rozhraní mezi člověkem a technologiemi, ať už to byla interakce s grafickou obrazovkou od Steva Jobse nebo okna Billa Gatese. To, co přichází nyní, je ten nejpřirozenější interface, který jste si uměli představit – porozumění lidské řeči. A tady, na této úrovni, se zcela změní význam slova Robot od jeho českého otce Karla Čapka! Co nás čeká?

Buď změníte svět, anebo svět změní vás!

Protože dialog je jev především sociální a nikoliv psychologický, tak dokáže v současnosti například robotický mozek METILA® již vést s člověkem komunikaci v lidské řeči. METILA® člověku v dialogu velmi dobře rozumí. Tato umělá inteligence, která je mozkem humanoidních robotů již několik let, umí například řídit týmy nebo je v procesu vzdělávání posouvat k vyšším výkonům.

Robot IBM WATSON je nejproslulejší svou schopností porazit člověka ve znalostech, což dokázal také v soutěži Geopardy.

Nicméně nové paradigma je tady ve správný okamžik a během několika málo let bude jeho naplňování určovat vítěze a poražené nejen ve vědě, ale především v ekonomice, která ve světě postmoderny rozdává karty ve hře života 21. století.

 

Umělá inteligence CZECH INVEST METILA

Komentáře