Jak vidí termo oko robota, aneb další část o IoT

Dnes zdravíme přímo z akce. Z TERMOAKCE! A hned s otázkou Jak se to stane, že má někdo rozhled, vliv a svoje věci tzv. pod kontrolou?

Vidět do lidí, to je trošku spožitější, ale vidět do věcí, to se hodí. Mít přehled je občas potřeba. Jak se to ale stane, že někdo ovlivňuje, řídí, prostě má výkon, tím spoří nebo získává výhody, … jiný se snaží zvládnout spoustu věcí, ale pořád mu něco chybí.

Prožívejme kvalitní čas na téma, které se denně dotýká každého z nás – chytrý domov. Nebo i chytrá kancelář. Každý přece máme své sny, přání, vize, cíle. A abychom je mohli naplňovat a realizovat, potřebujeme na to mít prostor. A teď nemslíme jen fyzický prostor, ale i časový. Na co ale všichni čekáme? To je chytrá komunikace! Náš robot ECHO spojuje komunikačního robota METILA s vaším domovem nebo kanceláří.

Přicházíme se třemi základními oblastmi, kde se to hodí. Když chce mít člověk přehled, o sobě, o druhých, o svých věcech, potřebuje aktivovat řízení těchto oblastí:

  1. energie

My se vám právě v tuto chvíli ozývame z testování “termo oka”, které může být součástí domácí robota ECHO. Výhody termo oka spočívají samozřejmě v tom, že robot vidí i ve tmě a hlavně ví více. V našem laboratorním domě už několik měsíců testujeme i regulaci vytápění a spotřeby energií pomocí IoT. Znáte už přece termostaty a kotle ovládané pomocí sms? Nebo dálkové samoodečty meřidel energií? Tam IoT už je a ještě bude mnohem dále.

  1. bezpečnost

Máte děti? Chtěli byste dostat sms, že se právě vrátili domů ze školy? Chtěli byste, aby vám přišla sms, když vám někdo vezme kolo ze stojanu, když zrovna obědváte v restauraci? I to a mnohé další může yvládat váš osobní robot.

  1. informace

Informací je čím díl tím více. Také dostáváte denně hromady emailů? Vyskakují na vás doslova „tuny“ článků a vy nevíte co číst dříve? Hmm, …a tak se někdy snažíte přečíst všechno a někdy zase raději vůbec nic? Co kdyby existoval robot, kterého byste naučili svoje zájmy, preference a on by vám pak třeba večer při příchodu domů přečetl jen to nejdůležitější při tom, když si budete vařit večeři z oblíbených ingrediencí, které pro vás objednal podle pravidelného obsahu vaší ledničky?

Nevíte, jestli je to pro právě vás? Jestli se o to máte zajímat? Udělejte si teď rychlý test:

  1. Cítíte se někdy přetíženi řešením věcí, o kterých si myslíte, že by se mohli dát automatizovat?
  2. Jak dobře zvládáte selektovat takové množství dostupných informací?
  3. Jak moc se zajímáte o svoji bezpečnost a o bezpečnost vašich blízkých?

Výsledek testu je vaše schopnost jít do toho, být u toho a nebo dokonce být vpřed! A to se hodí! Téma je to zajímavé, co říkáte? Chceme o něm mluvit více. Přijde nám to zásadní pro tolik oblastí v životě. Tak my brzy se zase ozveme!

termo oko vychr metila 01

Thermo oko vychr

Komentáře